Amazonas regnskov 2017

Oplev 3 lande mødes dybt i Amazonas regnskov

En helt unik rejse man ikke ofte får mulighed for at opleve.

Amazon båden

Amazon båden

Afrejse i 15. – 30. maj 2017

 

Denne tur er en flodrejse med afrejse fra København til Manaus og derfra videre til Tabatinka helt oppe ved grænsen til Columbia og Peru.

Vores flydende hotel vil vente og turen går ad Amazonfloden tilbage til Manaus.

Denne rejse kan ikke beskrives i et ”dagsprogram” alt er på naturens præmisser og de fantastiske guider og ”gaster” på båden gør alt for at rejsen bliver noget helt særligt.

Rejsen til Manaus vil tage 12 dage og der stoppes undervejs ved indianer landsbyer, man sejler efter specielle dyr og der fiskes undervej. Det eneste vi kan love er at der ikke vil være forbindelse med mobiltelefonen i mange dage.

Prisen vil være omkring de 27.000,- inclusiv fly tur retur og helpension på båden – alt der skal betales ekstra er drikkepenge (ca.120 US) og drikkevarer, personlige forsikringer og lommepenge.

 

 

Der vil være flere måder at komme til Manaus – vi finder den bedst mulige løsning – typisk vil ankomsten være dagen efter afrejse fra Danmark.

 

“Dag til dag program”

Dag 1. Vel ankommet til Manaus bliver vi hentet af vores rejsefæller og besætning – vi kører igennem Manaus ned til båden der er klar til de næste mange dages ekspedition ad Amazonfloden – helt op til ”trepunkts-grænserne” ved Peru, Brasilien og Colombia. Vi starter med en velkomstdrink på dækket efter at have fået udleveret nøgler til vores kahyt og hjem for de næste 15 dage. Båden sejler kort tid efter og stoppe ved stedet hvor de to floder Rio Solimus og Rio Negro mødes og hvor vandets farver skilles af en usynlig snor.

Dag 02. Dagene starter typisk med en hurtig opvågning, lidt sød kaffe og derpå af sted i kanoer der ellers ligger på slæb af båden. Vi skal helt til Tabatinga – vores slutdestination  – en stor del af turen går med denne sejlads – men vi kommer også rundt ved hjælp af kanoer der sørger for at vi får tid til at se naturen og gøre holdt de steder der har vores interesse. Dagen i dag byder på besøg på en ”flydende by” – huse der er bygget på stammer- forberedt på højvandssæsonen. Om eftermiddagen og aftenen udforsker vi området omkring byen for både fisk og fugle og på nat-tur ser vi områder fyldt med Kaimaner.

Amazonas skoven

Amazonas skoven

Dag 03 – Denne morgen begynder med et besøg ved nogle af de mange kanaler og området omkring Igarapés of Ananás, lige overfor byen Anori, der er et specielt sted med mange aber og Piranhas. Eftermiddagen tilbringes omkring Flores Island og de imponerende Victoria Amazonicas (Gigantiske åkander).

Dag 04 – I dag sejler vi ud af hovedfloden og bruger hele dagen på at udforske floder, søer og små vandløb tæt på Badajós flod/sø system med en fantastisk chance for at se masser af vild natur og dyr og om aftenen tager vi kanoerne ud for at se det helt specielle natteliv der findes i området.

Dag 05 – Denne morgen tager vi på en tur på land i de høje områder omkring Ajura søen – sidst på eftermiddagen gør vi holdt ved Coari – Mo Seniors fødeby hvor vi besøger de lokale indbyggere – vi kommer på tur i byen og ser lidt lokalt liv – det er også i denne by vi samler vores lods op – manden der skal guide os igennem flodens virvar frem til vores endelige destination.

Amazonas Landsby i det høje

Amazonas Landsby i det høje

Dag 06 – Vi kommer i dag til udløbet af Ipixuna Søen – et sted med masser af dovendyr og smukke udsigter – om eftermiddagen sejler vi i vore kanoer til Catuá Søen eller Jutica Søen.

Dag 07 – Turen i dag går til den gamle by Tefé hvor den engelske naturalist Henry Bates boede og arbejdede i 11 år omkring 1850 – stedet blev på det tidspunkt kaldt EGA. Henry Bates gav os de meste fantastiske informationer og beskrivelser af naturen der omgiver os og som stadig er gældende den dag i dag. Om eftermiddagen sejler vi til udløbet af Capivara Paraná floden hvor vi oplever en typisk lille landsby, mange smukke søer og masser af dyr – måske endda det to-tåede dovendyr.

Dag 08 – Dagen starter meget tidligt – vi er ved Uacá Floden hvor der er mulighed for at se og høre brøleaber og hvis vi er meget heldige møder vi også de hvide Uakari aber – der kun lever netop her. Vi sejler herfra op ad floden hele eftermiddagen og natten med.

Dag 09 – Vi stopper i dag op ved flere små steder – igen ved en Terra Firme sø tæt ved udmundingen af  Juruá floden og vi bruger meget af dagen på at udforske dette område samt ved Uará søen.

Amazonas sejler ud i kanoerne

Amazonas sejler ud i kanoerne

Dag 10 – Vi har i løbet af natten passeret byen Fonte Boa, og er nu ankommet til et af de mest spektakulære steder: Campinas søen. Vi sejler ud i kanoerne og møder hundrede af kaimaner og vi ser sikkert masser af Aruanã fisk der kommer hoppende imod os – vi håber at overleve dette eventyr og fortsætter på den trygge båd resten af natten….

Dag 11 – Vi er i dag ved udmundingen af den meget klare flod, Jutaí. Her gør vi holdt for at proviantere og påfylde brændstof og besøger den lille hyggelige by – I løbet af eftermiddagen tager vi på tur op til de små søer i området og vi tager på en nat tur for at fange stemningen på dette smukke sted.

Amazonas dyr i naturen

Amazonas dyr i naturen

Dag12 – Vi sejler længe for at nå op til byen Tonantins der ligger ved floden af samme navn – her er der gode muligheder for at svømme og der vil forhåbentlig være tid til at besøge den gamle by Amaturá – en gammel missionær by hvor der er præster og nonner udsendt fra Italien.

Dag 13 – Vi stopper denne morgen ved landsbyen Ribeiro, et Tikuna indianersamfund hvor vi kan handle lidt og finde en lokal guide der vil tage os med til et meget fjerntliggende Tikuna område hvor Pedro Inácio  – en meget kendt Indianerhøvding bor.

Dag 14 – Vi stopper denne dag i et meget traditionelt område ved Takana Floden inden vi atter er på farten med båden – vi holder en slags afskedsfest på båden og nyder den sidste aften på Amazonas.

Amazonas insekter i naturen

Amazonas insekter i naturen

Dag 15 – Vi ankommer tidligt til vores endestation Tabatinga – vi besøger den colombianske tvillingeby Leticia – og ved at krydse floden er vi i Santa Rosa i Peru – dette betyder at vi på få timer kan besøge tre forskellige lande. Vores rejse er nu kommet til sit slutpunkt og vi siger farvel til båd og besætning – masser af oplevelser rigere – måske ikke helt som beskrevet i dette program men oplevelser og steder man ikke glemmer.

 

På rejsen besøges flere forskellige landsbyer, som kun kan besøge hvis man får en invitation. Dette har vi fået – men for at få denne invitation, bekræfter vi, at der vil blive købt noget af deres handicrafts. Det anbefaler vi jer hermed at gøre og derved støtte lokal samfundet.

 

Der er afrejse til Manaus for videre retur til Danmark, hvor ankomsten vil være dagen efter.

Dette er turen i store træk, men kun en guide i hvorledes turen kommer til at forgå – den aktuelle tur er afhængig af vandmængder – både regn og højvandsmængder spiller ind – Deltagerne bør være i god fysisk form for at deltage i mange af land-turene –  man kan også vælge at blive på båden frem for kanoturene og landgange. Såfremt man vælger at blive på båden under disse udflugter vil oplevelserne være andre end de der opleves via kanoerne.

 

I rejsen er følgende inkluderet:
 • Fly tur/retur fra København til Manaus/Tabatinga
 • Alle kendte skatter og afgifter pr. 20.2.2017
 • 20 kg bagage
 • Transfer til og fra Manaus/Tabatinga lufthavn samt til og fra båden
 • Alle måltider ombord på båden
 • Juice til morgenmad samt kaffe/the og drikkevand på båden ad libitum
 • Mad på den oversøiske flystrækning
 • Ophold på delt dobbeltværelse/kahyt med bad, toilet og A/C
 • Bidrag til rejsegarantifonden
Ikke inkluderet:
 • Lommepenge
 • Drikkepenge
 • Drikkevarer ombord på båden (købes på båden – lave priser)
 • Personlige forsikringer (Obligatorisk – forhør ved Tikva Travel)
 • Afbestillingsforsikring
 • Mad i div. lufthavne
 • Alt ikke nævnt under inkluderet

Ring for nærmere dato, pris og pladser

 

Tikva Travel