Kvægavlstur studietur, Nicaragua – nov 2017

Vulkaner, regnskov, store ferskvandssøer, fedekvæg, alternative feedlots og hvad gør de lige med malkekvæg

– Kvægavler Studietur til Nicaragua – det mest spændende (og sikre) land i Mellemamerika fra fredag 10. til søndag 19. november 2017

 

Per Spleth er rejseleder på turen, og vil oversætte, hvor det er nødvendigt, så alle kan følge med. Vi har lokale guider med på hele turen, som taler spansk og engelsk.

Foreløbigt program:

Lørdag 11. november

Flyvning tidlig morgen fra Billund og København med mellemlandinger til Managua i Nicaragua. Sen ankomst til hotellet i Managua – men man får dog en hurtig ”smagsprøve” på landet og fornemmelsen af at vende tilbage i tiden.

 

Søndag 12. november

Morgenmad på hotellet.

Der er tidlig afgang fra hotellet til dagens heldagstur. Det kan være lidt svært at afgøre rækkefølgen af besøgene – men der vil være besøg på et landbrug, hvor der dyrkes jordnødder eller et anlæg hvor de forarbejder jordnødder og gør dem klar til eksport.

Herfra kører vi til den historiske by Leon – Nicaraguas første hovedstad, der blev grundlagt af spanierne i 1524. Turen går videre til den flotte katedral, som er den største i Centralamerika, og som er på Unescos Verdensarvsliste.

Der bliver plads til frokost midt på dagen (for egen regning) og sidst på dagen går turen tilbage til hotellet i Managua, hvor vi spiser aftensmad (inkluderet i rejsen – dog uden drikkevarer).

 

Mandag 13. november

Morgenmad på hotellet, bagagen samles og vi kører mod provinsbyen Juigalpa med cirka 20.000 indbyggere. Den ligger i et område uden mange turister og indkvarteringen er ganske ”enkel og rustik”.

Dette er et kvægområde med masser af barbersaloner, udsalg af gummistøvler, barer/værtshuse og små restauranter, der alle er egnede til en god lørdag aften for en cowboy, der lige har fået løn.

De faglige besøg i Juigalpa området (Region Chontales) er en stor oplevelse, som vi planlægger efter deltagernes behov:

* en tidligere landsbrugsskole, Inrut, der er en arbejdende besøgsfarm og forsøgsgård, hvor der er en del kvæg fra et Danida projekt. Der produktudvikles på forskellige former for naturligt foder til dyrene, så kvæget fortsat kan tage på i tørkeperioden, hvor væksten i græsmarkerne er meget sparsom.

* besøg hos mikrokreditorganisationen Afodenic

* besøg hos en kvægfarmer

* byrundtur i Juigalpa

* besøg hos et tidligere Danida projekt

* besøg på et slagteri, hvor vi skal se de udvendige anlæg og høre lidt om salgskanalerne

* besøg på en feedlot, der arbejder med egen produktion af foder

Der er gjort plads til frokost midt på dagen (for egen regning)

Og sidst på dagen kommer vi til vort hotel i Juigalpa og går senere på restaurant for at spise til aften (inkluderet u/drikkevarer)

 

Tirsdag 14. november

Morgenmad

Dagen er afsat til at besøge de steder der ikke blev set dagen før

Vi kommer rundt i mange egen af denne region og ser steder, der er langt fra de steder turister normalt besøger – vi ser det ”oprindelige” Nicaragua på tæt hold.

Der afsættes tid til frokost (for egen regning) og vi skal bo samme sted denne nat som natten før, og der er atter aftensmad ude i ”byen” (inkluderet u/drikkevarer).

 

Onsdag 15. november

Morgenmad på hotellet og bagagen pakkes i bilerne.

I dag er der afgang mod El Rama, der er endnu længere væk fra Alfarvej. Herfra kan man kun komme videre til Nicaraguas Atlanterhavskyst via båd på floden Rio Escondido. Vi besøger landbrug undervejs og der afsættes tid til frokost (for egen regning).

Ved ankomst til El Rama tjekker vi ind på vores hotel, hvor vi overnatter – ligeledes her er det oplevelsen frem for komfort, der er en del af turens oplevelse.

Aftensmad på restaurant (inkluderet u/drikkevarer).

 

Torsdag 16. november

Tidlig morgenmad på hotellet og bagagen medbringes

Vi sejler turen fra El Rama til Bluefields. Det er en tur på tre-fire timer, der forgår i en vandtaxi. Det er en flot tur ned ad floden omgivet af regnskov og dens liv. Når vi ankommer til Bluefields bliver der tid til frokost (egen regning) og der er arrangeret en lille byrundtur, inden vi bliver kørt til lufthavnen for at flyve til Managua.

Overnatning på hotel i Managua.

Middag på hotellet eller lokal restaurant (inkluderet u/drikkevarer).

 

Fredag 17. november

Morgenmad på hotellet og atter tages bagagen med ved afrejsen

Besøg hos landbrugsorganisation/-ministeriet og/eller eksportorganisation og/eller

Investeringsorganisationer.

Ankomst til det hotel, vi benytter resten af dagene i Granada.

Aftensmad enten her eller på en restaurant i nærheden (inkluderet u/drikkevarer).

 

Lørdag 18. november

Morgenmad på hotellet og derefter en flot og spændende byrundtur i Granada, der er en smuk og historisk by med gamle bygninger fra kolonitiden. Byen blev grundlagt i 1524 og er den ældste by på det amerikanske fastland. Den har overlevet angreb fra sørøvere, borgerkrige, brande og andre belejringer, og har de seneste år oplevet en fantastisk smuk udvikling med fredet bymidte, hvor der restaureres i nænsom stil.

Vi kommer forbi et danskejet hotelprojekt i byen (evt. overnatter vi her) og et hotelprojekt ved søen, hvor der også er danske medejere. Der er som altid tid til frokost på egen regning midt på dagen.

Turen går også til Lake Nicaragua, den største sø i Central Amerika. Her er vi på en smuk sejltur på søen, og vi vil opleve nogle af de 365 små øer, Las Isletas, og hvis man har pengepungen med kan man købe sin egen ø til ’rimelige’ penge.

Aftensmaden i Granada er inkluderet (u/drikkevarer).

 

Søndag 19. november

Morgenmad på hotellet – eller en morgenmadsboks, hvis en tidlig flyver.

Afgang fra hotellet med bagagen

Ankomst til lufthavnen og check in til hjemrejsen.

 

Mandag 20. november

Vi er hjemme igen

Det vil være muligt at købe ekstra dage ved Stillehavet, hvor man kan opleve den fantastiske by San Juan del Sur. Den er tilpas udviklet til, at man kan bo godt, men også tilpas tilbage i sin udvikling, så alt stadig er billigt og autentisk.

Pris er ca. 80-100 USD pr. person pr. dag, mere i enkeltværelse.

 

Pris per Person på delt dobbeltværelse samt alle udflugter ifølge program: 20.895,-

 

Ved tilmelding for studietur til Nicaragua 11.-20. november 2017:

Paskopi af pas side med billede eller

Navne nøjagtigt som i det anvendte pas

Pasnummer

Udløbsdato på pas

Statsborgerskab

Adresse:

Evt. navn og adresse til fakturering:

Telefon:

E-mail:

Dobbeltværelse sammen med:

Eneværelse (tillæg 2.950 kr. pr. person):

Har egen rejseforsikring (sæt kryds):

 

Prisen for turen er 20.895 kroner i delt dobbeltværelse med halvpension uden drikkevarer til aftensmåltiderne.

 

Prisen inkluderer det i programmet nævnte.

 

Ved indbetaling af urefunderbart depositum – i alt 5.500 kroner er pladsen sikret. Ved flere end 30 deltagere vil der oprettes ”venteliste” Rest beløb skal være bureauet i hænde senest 1.10.2017

 

Sidste frist for tilmelding er 30. maj 2017.(såfremt turen aflyses af bureauet betales depositum tilbage)

 

Det er meget vigtigt at være i besiddelse af rejseforsikring – ring gerne til Tikva Travel for oplysning og evt. rådgivning.

 

Afbestillingsforsikring kan med fordel bestilles med en årsrejseforsikring
– ring til Tikva Travel : 5120 1944.

En Afbestillingsforsikring SKAL bestilles ved indbetaling af depositum for at kunne træde i kraft.