Nicaragua november 2016

Landbrugsfaglig turistrejse i Nicaragua

 – med dansk rejseleder Jens Holm Danielsen.

 

Dag 1.

Der er afgang fra København. Der flyves via Amsterdam og Atlanta til Managua – hovedstaden i Nicaragua. Ved ankomst bliver vi modtaget i lufthavnen og kørt til vores Bed&Breakfast, hvor der overnattes de næste 2 nætter.

 

Dag 2.

Dagen starter tidligt med morgenmad på hotellet, hvorefter vi bliver hentet i bus til en heldagstur ud af byen. Første stop er nordpå hvor vi besøger en jordnødde farm. Her vil vi se hvorledes de dyrkes og følge produktionen. Herefter køres til den historiske by Leon. Vi besøger ruinerne af den gamle by, som var den første hovedstad i Nicaragua. Den blev grundlagt af spanierne i år 1524. Turen går videre til Leons flotte katedral, der er den største i Central Amerika og som for nylig er kommet på Unesco´s Verdensarvsliste.  På en tur igennem byen vil vi se de flotte vægmalerier som pryder byen, samt besøge den berømte digter Ruben Darios museum samt Ortiz-Gurdian kunst galleri. Sidst på dagen går turen tilbage til vores Bed&Breakfast i Managua. Middagen nydes på en lokal restaurant. (M-A)

 

Dag 3.

Efter morgenmaden bliver vi hentet og turen går i 2 minibusser til Juigalpa. Juigalpa er en by på landet med ca. 70.000 indbyggere, hvor der ikke kommer mange turister. i et kvægområde med masser af barbersaloner, udsalg af gummistøvler, barer/værtshuse og små restauranter, der alle er egnede til en god lørdag aften for en cowboy, der lige har fået løn. men besøgene er en stor oplevelse der opvejer den lave standard. Gruppe vil muligvis blive delt i 2 for nætterne i Juigalpa.

Ko Nicaragua

Ko Nicaragua

Programmet kan ikke helt tilrettelægges på forhånd men følgende vil være en del af oplevelserne:

– Den tidligere landsbrugsskole Inrut, der i dag er en arbejdende besøgsfarm og forsøgsgård – hvor de også har en del kvæg fra Danida projektet. De produktudvikler på forskellige former for naturligt foder til dyrene, så kvæget fortsat kan tage på i tørkeperioden, hvor de naturlige græsmarker ellers er sparsomme.

– Besøg hos mikrokreditorganisationen Afodenic i Juigalpa

– Besøg hos en kvægfarmer

– Byrundtur i Juigalpa

Eftermiddagen bruges til besøg hos det tidligere Danida projekt. Middagen nydes på en lokal restaurant. (M-A)

 

Dag 4.

Morgenmad på lokalt spisested. Besøg hos det tidligere Danida projekt. De forskellige besøg kan ligge fra tirsdag eftermiddag til torsdag formiddag. Dagen slutter med middag på en lokal restaurant. (M-A)

 

Dag 5.

Morgenmad på lokalt spisested. Efter de sidste besøg hos det tidligere Danida projekt går turen mod El Rama i 2 minibusser. El Rama er enden af vejen, hvorfra man kun kan komme videre til Nicaraguas Atlanterhavskyst via båd på Rio Escondido. Ved ankomst tjekker vi ind på vores hotel hvor vi overnatter – ligeledes her er det oplevelsen frem for comfort. Middagen nydes på en lokal restaurant. (M-A)

 

Dag 6.

Dagen starter med morgenmad på hotellet. Herefter venter en sejltur fra El Rama til Bluefields. Det er en tur på et par timer, der forgår i en vandtaxi. Det er en flot tur op af floden hvor vi oplever regnskoven og livet omkring floden. Når vi ankommer til Bluefields bliver vi kørt i lufthavnen og flyver tilbage til Managua, hvor vi bliver hentet og kørt i bus ned til Granada, hvor der overnatters de næste 2 nætter. Middagen nydes på hotellet. (M – A)

 

Dag 7.

Efter morgenmaden, venter der en flot og spændende byrundtur i bus rundt i Granada. Granada er en smuk historisk by med mange gamle bygninger fra kolonitiden. Byen blev grundlagt i år 1524 og er den ældste by på det amerikanske fastland. Byen har overlevet angreb fra sørøvere, borgerkrige, brande og meget andet. Turen går videre til Lake Nicaragua, den største sø i Central Amerika. Her skal vi på en flot bådtur på søen, hvor vi vil opleve nogle af de 365 små øer der er i søen, som er meget rig på dyreliv. Turen går nu tilbage til hotellet hvor middagen venter. (M-A)

 

Dag 8.

Morgenmad på hotellet. Herefter går rejsen med bus videre til feriebyen San Juan del Sur, der ligger helt ud til Stillehavet. Her er der et par afslappende dage til at nyde sol og strand. Efter ankomst er resten af dagen til fri disposition. Vi mødes til middag på hotellet om aftenen. (M-A)

 

Dag 9.

Morgenmad og aftensmad nydes på hotellet. Dagen er ellers til fri disposition. (M-A)

 

Laguna de Apoyo

Laguna de Apoyo

Dag 10.

Efter morgenmad på hotellet bliver vi hentet i bus og turen går mod Managua. På vejen stoppes ved udsigtspunktet Catarina Mirador, hvor vi nyder den flotte udsigt over søen Apoyo Lagoon. Turen forsætter til Masaya vulkanen, hvor vi oplever at kommer helt tæt på en aktiv vulkan. Dagen slutter i Managua med middag på hotellet. (M-A)

 

Dag 11.

Tidlig morgenmad på hotellet inden vi bliver hentet og kørt i lufthavnen hvor flyet afgår. Der flyves atter med Delta Airlines og KLM via Atlanta og Amsterdam til København. (M)

 

Dag 12.

Ankomst til København.

 

Pris i 2015 var pr. person i delt dobbeltværelse kr. 17.598,-
Tillæg for enkeltværelse i 2015 var kr. 2.200,-

 

Prisen inkluderer:
• Fly med KLM og Delta Airlines fra København til Managua tur-retur
• 2 nætter på Bed&Breakfast i Managua inkl. morgenmad
• 2 nætter på hotel i Juigalpa inkl. morgenmad
• 1 nat på hotel i El Rama inkl. morgenmad
• 5 nætter på 4* hoteller i Granada, San Juan del Sur og Managua inkl. morgenmad
• Aftensmad alle dage
• Dansk rejseleder på hele rejsen samt lokal guide udvalgte steder
• Bus med aircondition og chauffør
• 3 dage i 2 minibusser med chauffør
• Drikkepenge
• Bidrag til rejsegarantifonden
• M=morgenmad
• A=aftensmad
 
Ikke inkluderet:
• Frokost
• Drikkevarer
• Personlige udgifter
• Rejseforsikringer
• ESTA – USA indrejsetilladelse
 
Tikva Travel